Poštovani roditelji preliminarne spiskove dece upisane u predškolsku ustanovu "Pava Sudarski" po objektima možete pogledati u rubrici "Upis u vrtić".

Preventivna zaštita

Preventivna zdravstvena zaštita dece predškolskog uzrasta, koji ostvaruju boravak u Predškolskoj ustanovi ''Pava Sudarski''Novi Bečej, bazira se na osnovu Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i Pravilniku o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti jedinstvenom zdravstvenom doktrinom : vrši se prema jedinstvenim stručno metodološkim i doktrinarnim uputstvima utvrđenim od strane referentne zdravstvene ustanove, koje je donelo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Formiranje zdravih navika kod dece osnovni je zadatak i prioritetni sadržaj rada u sprovođenju preventivno-zdravstvene zaštite u predškolskoj ustanovi. Ovim aktivnostima obuhvataju se održavanje lične higijene, pravilna ishrana, zaštita životne sredine, fizičko-rekreativne i druge aktivnosti koje doprinose očuvanju i unapređivanju zdravlja.

Za formiranje zdravih navika kod dece od izuzetnog je značaja učešće roditelja, koji su pre svih, najviše zainteresovani i odgovorni za zdravlje, zdrave navike i ponašanje svog deteta. Aktivnosti na formiranju zdravih navika kod dece sprovodiće se u okviru svih redovnih aktivnosti za vreme boravka u ustanovi i primenom odgovarajućih metoda, programa, sredstava i oblika zdravstvenog-vaspitnog rada, adekvatnih za odgovarajući uzrast, a prema uputstvima Ministarstva zdravlja.

Programski zadaci preventivno – zdravstvene zaštite dece, kao i mere za očuvanje i unapređenje zdravlja dece, odvijaju se kroz sledeće oblike rada :

1. Opšte mere na unapređenju i očuvanju zdravlja dece
2. Sistematsko praćenje rasta, razvoja i očuvanju zdravlja dece
3. Mere pravovremenog sprečavanja i ranog otkrivanja poremećaja i bolesti
4. Zdravstveno – vaspitni rad

 

670081
Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31