Poštovani roditelji, kao i prethodne godine i ove godine, upis u vrtić vršiće se elektronskim putem. Ova usluga omogućava besplatnu i elektronsku prijavu dece za upis u vrtić, koja će biti aktivna od 01.04.2021. godine i trajaće zaključno sa 30.04.2021. godine. Sva dodatna obaveštenja imaćete na našem sajtu, kao i putem formiranih grupa sa vaspitačima, putem lokalnih medija i na oglasnim tablama naših objekata.
I ove godine elektronski upis u vrtić. Upis će početi od 01.04.2021. godine i trajaće zaključno sa 30.04.2021. godine.

Instrukcije za roditelje

Ishrana dece

Osnovu za programske zadatke ishrane dece čine: analiza kvaliteta ishrane u predhodnoj godini, Pravilnik o normativu društvene ishrane dece u ustanovama za decu i Uputstvo za njegovu primenu.

Pravilna ishrana podrazumeva obezbeđivanje unosa svih hranljivih sastojaka u pravilnom odnosu. Obezbeđivanje pravilne ishrane vrši se pravilnim izborom namirnica, koje mora da budu: sveže, zdrave, higijenski ispravne, termički pravilno obrađene.

Deci se u ustanovi kroz tri obroka dnevno doručak, užinu, ručak obezbeđuje pravilan unos potrebnih hranljivih sastojaka, u pravilnom vremenskom rasponu, što je jednako važno, da deca ne bi osetila glad ili dobijala obrok pre vremena i tako se osetila prezasićena. Da bi dečji organizam iskoristio hranljive sastojke, obroci trebaju biti lepo servirani, ukusno pripremljeni, toplo i ljubazno preporučeni.

Ustanova kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta ishrane kroz primenu novih principa i standarda, stalnom edukacijom i održavanjem različitih aktivnosti sa decom...

Prioritetni zadaci ishrane su:

• Stalno praćenje i unapređenje ishrane u smislu unošenja novih jela i namirnica;

• Korigovanje eventualnih nedostataka u zadovoljenju pojedinih hranljivih sastojaka naročito pojedinih vitamina; 

• Korigovanje suficita u mastima i ugljenim hidratima;

 • Stalna provera kvaliteta namirnica i rada na očuvanju njihove biološke i hranljive vrednosti tokom pripreme i termičke obrade;

• Stalna provera kvaliteta i kvantiteta gotovih jela;

• Poboljšanje sanitarno higijenskih i organizacionih uslova priprema hrane;

• Jelovnik će biti sastavljan na 30 dana

 

 Najnovijapiramida  Savrsenodnosnamirnicanatanjiru

 

Jelovnik

1. poludnevni boravak - APRIL mesec

2. celodnevni boravak - APRIL mesec 

225222
Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30