Poštovani roditelji preliminarne spiskove dece upisane u predškolsku ustanovu "Pava Sudarski" po objektima možete pogledati u rubrici "Upis u vrtić".

Veliki projekat zvani "Malo dvorište"

viber slika 2024 06 09 20 47 11 881 Kako je izgledao zajednički - partnerski rad vaspitača, dece, roditelja i saradnika iz lokalne zajednice na jednom velikom projektu u centralnom objektu "Leptirić" u Novom Bečeju i kako je nastalo ime projekta "Malo dvorište pročitajte u nastavku i pogledajte galeriju.

Zašto veliki projekat? Najpre jer je promišljanje o uređenju spoljašnjeg prostora u našem objektu trajalo gotovo godinu dana. Najpre tragajući za odgovorom šta je nama prostor u vrtiću i šta želimo da nam bude? Šta želimo da ovaj prostor poručuje deci? Najviše smo želeli da prostor bude inspirativan, podržavajući, prostor gde će deca biti bezbedna, ali podstaknuta na traganje za rešenjima, gde će im biti dostupno da manipulišu različitim materijalima, da se bave različitim aktivnostima koje podstiču njihom celokupan razvoj, mesto gde će deca biti u dodiru sa prirodom i gde će boraviti na otvorenom. Imali smo veliku sreću da u ovom našem objektu imamo prostor na otvorenom u zatvorenom tzv.atrijum. Sada možemo reći da je ovakav jedan prostor blago za posedovanje. Deca su pre svega bezbedna, imaju mogućnost međugeneracijskog povezivanja i saradnje, razmene i zajedničkog učenja. Međutim šta uraditi u ovom prostoru da bi omogućili deci upravo sve navedeno. Ko bi nam tu najbolje pomogao? Pa naravno DECA :) Dugo smo razmišljali i promišljali zajedno sa dve vaspitne grupe o tome šta uneti u dvorište i kako ga urediti, a da možemo gotovo sami da to sprovedemo u delo. Izvedba je trajala dugo, nekoliko meseci vaspitač Blažin Nadica i vaspitač Sebeledi Magdolna sa decom i roditeljima su sprovodili sve ideje u delo. Naravno da smo imali podršku i predškolske ustanove u nabavci potrebnog materijala, ali je mnogo podrške došlo i od naših saradnika koji su tu za nas tokom cele godine, JP Komunalac, Nexe group i mnogi drugi. Ovom prilikom želimo svima da se zahvalimo na neizmernoj podršci i pomoći u realizaciji ovog za nas velikog projekta koji su deca nazvala "Malo dvorište". Došli smo do rezultata da je prostor postao upravo ono što smo i želeli, a to je mesto gde je dobro da deca budu, da poručuje deci da ovde pripadaju, da mogu da imaju poverenja u ovo mesto i sve nas, da ovde uvek mogu da imaju društvo za igru, druženje i istraživanje, da je ovde bezbedno da istražuju, da budu aktivni, da se oprobaju u različitim aktivnostima i da eksperimentišu i da je nama stalo do detetovog doprinosa i njihove dobrobiti. Nadamo se da će ovo što mi sada uočavamo biti lako uočljivo i roditeljima i da će i sami uvideti dobrobiti ovog našeg zajedničkog projekta.

670132
Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31