Kros RTS -a "Kroz Srbiju" obeležen u P.U. "Pava Sudarski"

Ovako je izgledao Kros RTS-a "Kroz Srbiju" 2023 u našoj predškolskoj ustanovi :)

Bioskop na poklon "Aladin i leteći ćilim"

Aladin i leteci cilim 223Dečija nedelja je kao po tradiciji predodređena za poklone, pa tako i ova nije protekla drugačije. Naši dugogodišnji partneri i saradnici Doma kulture opštine Novi Bečej i ove godine naše mališane obradovali su poklon bioskopskom projekcijom dugometražnog crtanog filma pod nazivom "Aladin i leteći ćilim".

Naši dragi mališani uživali su proteklog petka u bioskopskoj poklon projekciji crtanog filma "Aladin i leteći ćilim" u prostorijama Doma kulture opštine Novi Bečej. Ovom prilikom zahvaljujemo se našim dugogodišnjim saradnicima na još jednom divnom gestu i poklonu kako bi uveličali Dečiju nedelju i pobrinuli se da naša deca uživaju i raduju se detinjstvu, rastu srećni, zadovoljni, ispunjeni i bezbrižni. Crtani film je držao pažnju od naših najmlađih do naših najstarijih... Divan doživljaj za pamćenje svih nas. Hvala još jednom u ime svih nas. 

Sinopsis crtanog filma:

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom. Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju sa onima iz vanjskg sveta. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi oberučke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče. Sultanov grad Peto je zaista nešto posebno – ogroman i haotičan, iza svakog ćoška vrebaju probisveti. Ali to ne sprečava naivnog seljačića Aladina da nastavi put na čarobnom tepihu.

 

391798
Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30